Robert Bosch

Godine 1886. u Štutgartu Robert Bosch (1861-1942) je otvorio „Radionicu za preciznu mehaniku i elektroniku” koja je tada brojala samo tri zaposlena. Danas Bosch Global posluje u oko 150 zemalja sveta i čini skoro 400 000 zaposlenih.

Naše aktivnosti bazirane su na kreiranju inovativnih rešenja za pametne domove, pametne gradove, povezanu mobilnost i povezanu industriju. Stvaranje inovativnih i inspirativnih proizvoda, usluga i tehnologija namenjenih poboljšanju kvaliteta života naš je osnovni pokretač.

Delatnost kompanije podeljena je u četiri sektora:

1. Mobility Solutions

2. Industrial Technology

3. Consumer Goods

4. Energy and Building Technology

Od 2006. godine preduzeće Robert Bosch d.o.o. posluje na lokaciji u Beogradu, a 2013. osnovana je fabrika u Pećincima, koja se bavi proizvodnjom brisača. Aktivnosti Bosch kompanije u Beogradu podrazumevaju:

  • Distribuciju proizvoda iz oblasti automobilske opreme, električnih ručnih alata, termotehnike i sigurnosnih sistema pod okriljem brendova Bosch, Skil, Dremel i Buderus;
  • Usluge vezane za upravljanja životnim ciklusom proizvoda iz oblasti automobilske industrije za Bosch Grupu na svetskom nivou.

Fabrika u Pećincima broji oko 1300 zaposlenih u 15 odeljenja. Bavi se proizvodnjom sistema i ruku brisača uz konstantno širenje proizvodnje za svetske brendove poput Fiata, Aston Martina, BMW-a, Forda, Tojote, Renoa, Volvoa, Škode, Poršea, Lambordžinija i drugih.

Website: www.bosch.rs