Mercator – S

Agrokor koncern je jedna od najsnažnijih kompanija u jugoistočnoj Evropi, u čijem sastavu su kompanije koje se bave maloprodajom, hranom i poljoprivredom, kao i ostalim sličnim delatnostima, sa oko 64 000 zaposlenih.
Agrokor koncern na tržištu Srbije u sferi trgovine posluje još od 2005. godine kupovinom trgovačkih brendova IDEA i Velpro, a tek od 2014. godine, pripajanjem Mercator Grupe, izrastao je u najveći regionalni maloprodajni lanac i sada je apsolutni lider trgovine na tržištu Srbije i zemljama u regionu.
Mercator je na tržište Srbije ušao još 2002. godine otvaranjem Mercator centra Beograd, u to vreme najvećeg trgovinskog centra u Srbiji.Sa strategijom ulaska na tržišta koja brzo rastu, Mercator počinje da gradi, pre svega veće prodajne centre u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, odnosno gradovima sa najvećim potencijalom zbog broja stanovnika i kupovne moći.
U cilju da odgovori na zahtev potrošača Mercator ulazi i u ostale prodajne formate i vrlo kratkom roku stiče značajan tržišni udeo.Mercator-S u 2014. kao deo Agrokor koncerna, predstavlja najveći maloprodajni lanac na tržištu Srbije koji u svojoj mreži, raspoređenoj u gotovo 100 gradova širom Srbije, ima više od 290 IDEA prodavnica, 36 Roda megamarketa, 9 Velpro centara, 14 centara tehnike, 10 ugostiteljska objekta i 2 Mercator centra.Kompanija Mercator-S danas predstavlja treću kompaniju po veličinu ukupnih prihoda u Srbiji, u ovom trenutku zapošljava gotovo 9.000 ljudi i uslužuje više od 300.000 zadovoljnih potrošača svakog dana.