Delhaize Serbia

1

Delhaize Serbia (Delez Srbija) je članica međunarodnog trgovinskog lanca Ahold Delhaize koji posluje na tri kontinenta u 11 zemalja, sa sedištem u Holandiji.

Kompanija zapošljava preko 11,900 saradnika koji uslužuju preko 1.2 miliona kupaca na mesečnom nivou, u 404 prodavnice. Poznati smo po brendovima Maxi, Shop&Go i Tempo. U 2014. godini, Delhaize Serbia otvorila je novi Dualno obrazovanje 7Distributivni centar koji sa 70.000 paletnih mesta, poseduje najveće smeštajne kapacitete u Srbiji i uz centralizaciju lanca snabdevanja uspeva da u najkraćem roku do svojih prodavnica dopremi sveže namirnice. Ulaganje u razvoj društveno odgovornog poslovanja je aktivnost na koju smo veoma ponosni. U saradnji sa Bankom hrane Beograd, 2015. godine je je pokrenut  društveno odgovorni projekat doniranja viškova hrane „Pomažemo da imaju i oni koji nemaju“. Zahvaljujući ovom projektu 8.000 najsiromašnijih građana širom Srbije ima obezbeđen svakodnevni obrok. Još od 2008. godine, kao pionir projekat na ovom tržištu, Delhaize Serbia je pokrenula program inkluzije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom, koji podržava različitosti i pruža jednake šanse svima. Danas je u kompaniji zaposleno više od 230 osoba sa različitim tipovima invaliditeta.

Kompanija je posebno ponosna na partnerstvo koje godinama unazad gradi sa fakultetima i srednjim školama. Kao rezultat te saradnje, svake godine više od 600 stipendista i praktikanata dobija priliku da radi, uči i da se razvija u okviru kompanije. Delhaize Serbia kontinuirano ulaže u lični i profesionalni razvoj zaposlenih. Tokom 2003. godine je u okviru kompanije osnovan interni trening centar, prvi u regionu, postavljajući osnove za budući rast kompanije i razvoj zaposlenih. U proseku, svaki  zaposleni godišnje provede 3 dana na različitim obukama i radionicama, a ukupno više od 350 njih napreduje u sistemu. Delhaize Serbia kroz sve svoje aktivnosti  nastoji da obezbedi prijatno radno okruženje, da ojača timski duh i održi visok nivo posvećenosti zaposlenih, jer su upravo ljudi naš najdragaceniji resurs.

Website:  www.maxi.rswww.tempocentar.comwww.shopandgo.rs