Dok su brojni građani uživali proslavljajući 1. maj na poznatim beogradskim izletištima, grupa studenata Akademije lepih umetnosti i multimedija skrenula je njihovu pažnju neobičnim flash mob performansom na temu zapošljavanja.

 

flashmoblink2job

 

Studenti su iznenadili izletnike kada su ušetali među njih noseći transparente sa natpisima „Znanje pobeđuje!”, „Srećan praznik rada! Da li imaš posao?”, „Pokreni se!”, „Pridružite se svetu uspešnih!”, „Prilike se ne dešavaju – one se stvaraju!”.
Pokazavši natpise, studenti su zanimljivom koreografijom i uz muzičku pratnju predstavili svoje kreativno rešenje za nezaposlenost na ogromnom transparentu na kom je pisalo: TREBA TI POSAO? LINKUJ SE – 12. MAJ – hotel Jugoslavija.

Važna poruka za sve građane

Izvedenim performansom studenti su pozvali sve građane na veliki LINK2job sajam zapošljavanja 12. maja u hotelu Jugoslavija, koji organizuje Centar za razvoj karijere uz podršku Grada Beograda i Nacionalne službe za zapošljavanje.
U flash mob izvedbi učestvovali su studenti prve godine glume u klasi profesora Božidara Đurovića i Hadži Nenada Maričića: Jovana Tomičić, Strahinja Padežanin, Branka Milović, Marko Nikolić, Milica Marjanović, Marija Stanković, Jovana Golubović, Milan Tošić, Aleksa Raičević, Radomirka Šarić, Katarina Živković, Nina Stamenković, Stefan Stanojević, Marija Vujinović, kao i student master dramskih studija Nikola Ugrinović. Postavka koreografije zasluga je studentkinje master studija Ane Dragićević.

Pogledajte kako je to izgledalo: